• OM OSS

Om oss

Djurdoktorn i Sommarro  är djurens vårdcentral.

Vi har funnits här i Sommarro i över 20 år.

Djurdoktorn i Sommarro är en personlig veterinärpraktik med god kompetens som ger era husdjur friskvård och sjukvård av högsta kvalitet.

Vi lär känna er och tar hand om ert djur så att ni känner er trygga hos oss.


Maria Nilsson-Ost
Legitimerad veterinär

Jag är stolt ägare av denna trevliga klinik sedan sommaren 2017, men jag har jobbat här till och från i många år. Jag har under mina år som veterinär mestadels jobbat med smådjur. Under många år jobbade jag som bakeriolog och veterinärmedicinsk expert på Statens Veterinärmedicinska Anstalt. Jag har 2 vuxna döttrar. På fritiden rider jag gärna en tur i skogen på islandshästens mjuka rygg, kopplar av med en deckare eller promenerar i skogen med mina 3 små hundar Pipen, Charlie och Spell. I mitt hem bor även katterna Lulle och Dolly.


Christina Björklund
Legitimerad veterinär

Jag jobbar som veterinär och har varit på Djurdoktorn i många år till ocg från. Jag trivs fantastiskt bra då vi har så många underbara djur och djurägare som kunder här! Jag finns på kliniken ett par dagar i veckan för hundar, katter, kaniner och smågnagare. Hemma har jag tre små barn som håller mig fullt sysselsatt på fritiden med lek och aktiviteter. Jag hoppas ni alltid ska känna er trygga att komma till oss på kliniken för både stort och smått!


Linn Aksén
Legitimerad veterinär

Jag är en glad veterinär som mår bra av att få hjälpa, vårda och finnas till för både djur och djurägare. På fritiden tycker jag bland annat om att umgås med sambo, familj och vänner, vara ute i naturen och mysa med min hund Neo. Min förhoppning är att du som djurägare ska känna dig trygg och väl bemött när du kommer hit till Djurdoktorn i Sommaro tillsammans med ditt djur. Hoppas att vi ses!


Branislav Lakic
Legitimerad veterinär

Hej alla trevliga djurägare. Jag är en glad veterinär med stor portion humor och erfarenhet från flera kliniker runt om i landet. Jag har stor erfarenhet av att jobba med både smådjur och stordjur. På fritidien (när mina två små döttrar låter mig få fritid ) tränar jag mycket, cyklar, åker skidor och skridskor , är helt enkelt en friluftsälskare. Med djur och djurhälsa i fokus står våra dörrar alltid öppna för er. Välkomna!


Elin Lundbeck
Legitimerad veterinär

Jag arbetar som veterinär och älskar kontakten med djur samt djurägare. Min förhoppning är alltid att alla som besöker oss ska känna sig trygga och lyssnade på. Utöver veterinärmedicin så är hundar mitt största intresse så det faller sig självklart att det i min familj förutom tvåbeningar även ingår två hundar. Mycket av min fritid spenderas på agilityplanen med min hund Lita, eller så sitter vi hemma och myser i soffan framför en bra serie.


Line Roschat
Legitimerad djursjukskötare

Jag är anställd på Djurdoktorn i Sommaro sedan i sommaren 2017, då veterinär Mia övertog Djurdoktorn från vårt familjeföretag. Innan dess har jag arbetat 20 år på samma veterinärklinik. Jag är utbildad legitimerad djursjukvårdare och tar hand om dig och ditt djur i alla lägen. Min hund Tulla, en liten chihuahua, finns med på kliniken för det mesta.


Annika Jäverhammar-Stenman
Legitimerad djursjukskötare

Jag har arbetat inom djursjukvården sedan 2001. Tog min djursjukskötarexamen 2009. Jobbar sedan våren 2020 på Djurdoktorn i Sommaro. Jag har nog världens bästa jobb! Det har allt. Djur, människor, service, härliga kollegor och är mycket varierande.


Viktoria Wiss
Legitimerad djursjukskötare

Jag fick min examen i djuromvårdnad från SLU 2017 och har sedan dess jobbat som legitimerad djursjukskötare med smådjur på såväl större djursjukhus som mindre kliniker. Tidigare har jag studerat biologi och husdjursvetenskap med etologi som huvudämne. Jag bor i Uppsala och spenderar gärna fritiden i naturen med min lilla blandrastik . Familj, vänner, god mat och konst förgyller också mitt liv.


Per-Arne Carlsson
Djurvårdare

Jag är en levnadsglad friluftskille som just upptäckt hur fantastiskt givande det är att ta hand om och hjälpa djur som är krassliga. För all del, mötet med de friska är fint också. Har flängt land och rike runt och pysslat med mycket olika saker, har stor erfarenhet med barn och ungdomar. Jag har haft många katter och hundar men inte längre, eftersom jag har så lite tid över och tycker att våra fina husdjur behöver mycket uppmärksamhet. Jag nöjer mig med att ”låna” hund när jag ger mig ut på fjället eller in i skogen.


Anneli Petterson
Djurvårdare

Jag är en glad och social bondtjej som älskar djur.Jag började med att jobba med mjölkkor i 15 år. Sedan 2006 har jag jobbat på smådjursklinik och sedan 2007 har jag assisterat Mia Nilsson-Öst. Jag har ett stort intresse för hundar och jakt. Jag bedriver en uppfödning i mindre skala av Golden retriver av arbetande typ. Bor gör jag i Husby-Långhundra tillsammans med min man, våra 3 pojkar och 3 hundar.


Emma Larsson
Djurvårdare

Jag är en glad djurvårdare som blev färdigutbildad djurvårdare 2017 och har jobbat inom yrket sedan dess . Jag är mycket intresserad av kaniner och dessa djur är även mitt special område . Jag brinner för att du som djurägare och ditt djur ska känna sig trygga och väl omhändertagna när ni kommer till oss. Jag bor i Örbyhus tillsammans med min fästman mina två katter och mina fiskar. På fritiden tycker jag om att vara med min familj, vänner och mysa med mina katter.


Jenny Bergström Eriksson

Djurvårdare

Jag är en djurälskande lantis som har jobbat med djur på olika sätt i hela mitt liv. Har bl.a. drivit kattpensionatet Isåkers kattpensionat sedan 2007 och har nu fått möjligheten att jobba här på Djurdoktorn som djurvårdare. Bor gör jag på en gård i Vendel med min man, våra två barn, tre katter och tre islandshästar.


Eva Brauer

Djurvårdare

Har arbetat med djur hela mitt verksamma arbetsliv. Jag är ensamstående med en hel hög hundar. Hunduppfödare sedan 1992. Fårvallning är mitt största intresse. Reser till Ungern och tävlar i vallning med mina mudi.


Ebba Rodhe
Legitimerad Etolog & djurvårdare

Jag är utbildad etolog (ansluten till Sveriges Akademiska Etologer), det betyder att jag har studerat biologi med etologi som huvudområde i tre år på universitetsnivå. Har ni frågor eller funderingar kring era djurs beteende eller behöver råd och stöd då ni stöter på problem är det mig ni vänder er till. Jag brinner för stressade, rädda, blyga eller missförstådda djur och är framför allt kunnig inom katt- och hundbeteende. Jag bor tillsammans med min hund Cleó och katten Måns.